Updates uit de Formule 1: Ferrari zomerstop en corona-McLaren

Hoewel er nog steeds niet geracet is, komt er wel volop nieuws uit de Formule 1. Voor elk wissewasje een nieuw topic schrijven laten we aan de kranten over. Hier is het Formule 1 quarantainejournaal.

F1

Dankzij de coronacrisis is de hele wereld in een soort van pauzeknop veranderd. Alles staat stil, in Nederland gaat het Eurovisie Songfestival niet door en over de terugkeer van de Grand Prix in Zandvoort is nog geen heldere informatie. In de tussentijd komt er allerlei nieuws uit de in Europa teruggekeerde Formule 1-teams.

Coronavrij

Goed nieuws voor de teamleden van McLaren. De groep die in quarantaine gezet was blijkt geen verschijnselen van het coronavirus te hebben. Zeven man is getest op het virus nadat een eerste teamlid positief testte. In totaal gingen veertien McLaren medewerkers werden in quarantaine gezet, maar gelukkig is dat nu dus niet meer nodig.

Overigens maakt het gezelschap de quarantaine wel af voordat ze weer naar Europa reizen.

Zomerstop

Het idee om de zomerstop te verplaatsen -en dus nu eigenlijk al uit te voeren- kan op veel steun in de paddock rekenen. Ferrari ondersteunt het plan (uiteraard). Terwijl Mercedes en Red Bull Racing gewoon doorwerken aan hun wagens, zit Ferrari thuis in quarantaine. De fabrieken zijn noodgedwongen gesloten.

Als de zomerstop gewoon nu wordt ingevoerd en ook nog met een paar weken wordt verlengd is dat eerlijker voor alle teams. De teams die geen last van het virus hebben, zijn nu bevoordeeld boven de rest die, zoals Ferrari en Alfa Romeo, niet kunnen werken.

Zandvoort

Het Eurovisie Songfestival is inmiddels afgelast. Dat lijkt onbelangrijk voor het doorgaan van de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort. Niets is echter minder waar: het ESF stond namelijk pas na de GP in Zandvoort gepland. Het feit dat dit event is gecanceld is wel een teken aan de wand dat de GP wordt verplaatst.

Zoals in de vorige paragraaf besproken wordt de zomerstop waarschijnlijk verplaatst. Daardoor is het nu zeer de verwachting dat de GP wordt verplaatst naar 23 augustus (al is 9 of 16 augustus ook mogelijk).