Coronavirus jaagt GP Zandvoort weg uit mei

De kans dat de GP van Nederland op 3 mei verreden wordt slinkt aanmerkelijk. Ingewijden melden dat de race vrijwel zeker naar ergens in de zomer wordt verplaatst. Het rondwarende coronavirus zorgt ervoor dat het niet verstandig is in mei al te rijden

Zandvoort

De Telegraaf meldt op basis van hun bronnen te weten dat de terugkeer van de GP van Nederland op 3 mei aanstaande van de baan is. De FIA, Formula One Management en de Nederlandse organisatie zoeken naar een nieuwe datum. De kans is groot dat de hele kalender op de schop gaat nu al minimaal vijf races zijn gecanceld of verschoven.

Er wordt nog steeds van uitgegaan dat het seizoen eind mei weer van start zal gaan. Maar dat zou betekenen dat de GP van Monaco de eerste race wordt. Dat is echter heel onwaarschijnlijk, aangezien Monaco -net als Frankrijk- in algehele lockdown is. Bouwers waren al bezig met de opbouw van het circuit, en dat loopt nu ook de nodige vertraging op.

Zal het racen dan in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe beginnen, of wordt er nog meer geschoven zodat er toch eind mei al een race plaats kan vinden?

Voor Zandvoort betekent de verplaatsing dat het racen wellicht ergens in augustus plaatsvindt. Weertechnisch helemaal geen slecht vooruitzicht. Voor de coureurs en de teams wordt het dan overigens wel een erg druk jaar, want de zomerstop vervalt.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool