Koop dan. Mercedes 500 E van Mr. Bean

Rowan Atkinson, alias Mr. Bean, kennen we als autoliefhebber. Naast de McLaren F1 die hij ooit in puin reed heeft hij een flinke collectie. Soms moet er een auto weg om ruimte te maken voor wat nieuws. Nu heet het slachtoffer Mercedes 500 E W124.

Mercedes 500E

Er was een tijd dat de namen van Mercedessen volstrekt willekeurig leken te zijn gekozen. Toen maakte Mercedes deze 500E. Goed de E kan u natuurlijk wijzen op het feit dat het een E-Klasse is.

Hoe dan ook, de W124 is een serie van Mercedes uit de tijd dat Mercedessen nog uit een blok keihardium werden gehouwen. Onverwoestbaar en voorin ligt een vijf liter V8 met 326 pk. Het bijzondere van het geheel is dat de auto door Porsche is gebouwd, want AMG hoorde toen nog niet bij de club uit Sindelfingen.

Rowan Atkinson

Het exemplaar dat Rowan Atkinson nu uit zijn collectie wil duwen is volgens de veilingmeesters zeer goed. Op een schaal van 135 punten scoort de Merc er 108. De acteur is niet de eerste auto, maar hij kocht hem in 2015 in Japan. Daar werd de 500E in 1993 nieuw afgeleverd. Desondanks zit het stuur aan de linkerkant. Japanners vinden het om een of andere reden chic om een Europese auto te rijden met een links stuur.

Op de klok staat 179.625 kilometer, dus de motor is nog nauwelijks ingereden. Er kan nog wel een afstandje bij. Ondanks de enorme V8 is de top van de 500E 'slechts' 260 kilometer per uur. De nul naar honderd doet hij wel in een voor 1993 bizarre 5,5 seconden.

Rowan Atkinson heeft inmiddels vier keer een Mercedes 500E gehad, maar dit is de enige blauwe. Hij vindt dat zelf de mooiste, maar kennelijk wil hij er toch van af. De veiling vindt dit weekend plaats (uiteraard telefonisch in verband met het coronavirus). Er is geen waardering gegeven voor de auto, en hij heeft ook geen minimale prijs. Dus als niemand oplet kunt u een koopje ophalen.