Kopen? Porsche 911 met echte achterbank (en stuur in het midden)

Sommige mensen passen hun auto aan de buitenkant helemaal aan op hun voorkeuren. De binnenkant is vaak geen onderwerp van grote aanpassingen. Deze Porsche 911 is een uittzondering. Dubbel: dit is de enige 911 met het stuur in het midden.

Porsche 911

Wat de bedenker van deze 911 Centro bezielde is niet helemaal duidelijk. Wilde hij per se niemand naast zich hebben tijdens het rijden? Wilde hij zo dicht mogelijk bij een monoposto komen? Of wilde hij de enige 911 ter wereld hebben waar daadwerkelijk mensen op de achterbank kunnen zitten hebben?

Wij hebben geen idee, maar het is duidelijk dat er veel werk verzet is om de complete stuurinrichting en zitplaats van de bestuurder een halve auto naar rechts te plaatsen. Ook de handbak is mee naar rechts verschoven. Voor de bouwers is het uiteraard goed nieuws geweest dat dit een Porsche 911 Carrera S betreft en niet een Carrera 4 S. Dan hadden ze last gehad van een cardanas in de middenconsole. Aangezien de motor en de aandrijving achterin liggen, heeft dat nu geen invloed.

Desondanks zal het een flink werk geweest zijn om de auto zodanig te verbouwen dat hij in deze toestand kwam. Voor de prijs is het niet bepaald goed geweest.De 12 jaar oude Porsche kostte nieuwe $110 duizend en het verbouwen was ongetwijfeld ook niet gratis. Nu is het hoogste bod op de veiling $19.500. Iemand anders heeft het verlies al gepakt, wie wil de middenstuurPorsche hebben?