Aston Martin plant F1-debuut in 2021 ondanks alle ellende

Het coronavirus en de daarop volgende onafwendbare economische crisis halen de wind niet uit de zeilen bij het Aston Martin F1-project. Het Britse bedrijf dat het al moeilijk had wil in 2021 gewoon de Formule 1 in.

Aston Martin

De entree van Aston Martin als Formule 1-constructeur gaat gewoon door. De huidige coronacrisis is geen reden voor de wijziging van de plannen.

Sinds Canadees Lawrence Stroll in januari 16,7 procent van de aandelen in het bedrijf kocht en een substantiële financiële injectie deed is 2021 het beoogde jaar voor de Formule 1. Dat de verkoop van de auto's door het coronavirus ongetwijfeld helemaal stil is komen te liggen verandert daar niets aan. Vanaf volgend jaar staat Aston Martin niet meer op de wagens van Red Bull Racing, maar op die van Racing Point, dat dan als Aston Martin F1 door het leven zal gaan (of Aston Martin Racing • ).

De plannen zijn niet beïnvloed door de ellende in de wereld. Opvallend, want geld is er niet: "Taking into account the proceeds of the capital raise, the Company is of the opinion that the Group does not have sufficient working capital to meet its requirements for 12 months following the publication of the Original Prospectus."

Er moet kunst en vliegwerk in worden geschakeld. Dat betekent eigenlijk: Stroll moet nog meer geld op tafel leggen. Enkele honderden miljoenen en in ruil daarvoor krijgt hij meer aandelen. Zoals gepland wordt Lawrence Stroll op 20 april voorzitter van de raad van commissarissen. De Canadees bevestigt en passant dat hij nog steeds Racing Point wil omdopen in Aston Martin Racing: "We have a clear plan to make this happen, including Aston Martin entering an F1 works team next season and I look forward to working with the management team to deliver this programme."