Recordrit door Amerika nog sneller: Cannonball

Nu de wegen van de wereld leger dan ooit zijn is hét moment aangebroken om records te breken. In de VS hebben ze de Cannonball, voor de snelste overbrugging van de afstand tussen NYC en LA. Dat record werd in november scherper gezet en is nu alweer verbroken.

Cannonball

Van oost naar west rijden over een compleet continent in is Europa niet mogelijk, het is simpelweg te ver om er een wedstrijdje van te maken. In de VS is het anders, want het is "maar" 2.826 mijl (4.548 kilometer): Cannonball. Na de bekende films uit de jaren zeventig en tachtig brachten Alex Roy en Dave Maher het fenomeen in iets meer dan 31 uur naar het internettijdperk met hun Polizei 144 BMW M5.

Recent

Nog maar een paar maanden geleden werd het record nóg sneller gezet door een team met een Mercedes E63 AMG. Zij reden gemiddeld 103 mijl per uur ( 166 km/u) over de afstand en kwamen na 27 en een half uur aan in LA. Vorig weekend ging een team met een Audi A8L met achterin twee grote extra brandstoftanks onderweg.

Aangezien ook vrijwel geheel Amerika zich koest houdt in tijden van het coronavirus was het lekker rustig op de weg. Het ideale moment om de trip te ondernemen. De rijders (die vooralsnog anoniem zijn) wisten de afstand in 26 uur en 38 minuten te overbruggen. Weer bijna een uur sneller dan de vorige club. De snelheid is inmiddels opgeklommen tot 106 mijl per uur (170 km/u). Alex Roy en Ed Bolian (twee van de voormalige recordhouders) hebben de beelden van de tocht gezien en bevestigen dat de poging echt is.

Dit bericht bekijken op Instagram

[SWIPE RIGHT] Only a few months have passed since we reported that the New York-to-Los Angeles Cannonball record was broken. It's allegedly been broken again. The 26 hour, 38 minute time—which beats the record set in November by more than 45 minutes—appears to be legitimate, according to former record-holder and Cannonball insider @edbolian. @alexroy144, another former record-holder, also said the new claim is credible based on his analysis of multiple sources. All we know about these new drivers is that there were three, maybe four of them, and that they were driving a white 2019 Audi A8 sedan with a pair of plastic fuel tanks ratchet-strapped into its trunk. They started at the Red Ball Garage in New York City and ended at the Portofino Hotel & Marina in Redondo Beach, California, the traditional start and end points of a Cannonball attempt. Do you condone a fast-paced cross-country road trip during a national emergency?

Een bericht gedeeld door Road & Track Magazine (@roadandtrack) op

Het is in ieder geval duidelijk dat de voormalig recordhouders het niet helemaal eens zijn met de omstandigheden. Zij claimen dat je het record moet zetten in een herhaalbare omgeving. Als je dus nu, terwijl de halve wereld op zijn gat ligt, een onmogelijk snelle tijd zet, haal je de glans eraf. Het is daarna niet meer mogelijk om het te verbeteren.