Bedenker legendarische Cannonball Run overleden

De Cannonball Run, wie is er niet groot mee geworden? Het daadwerkelijk georganiseerde scheurfeestje dwars door de USA van begin jaren '70 legde de basis voor een filmreeks en tal van hoogst illegale herhaalpogingen. Zijn bedenker overleed deze week.

Brock Yates was een Amerikaanse autojourno van de oude stempel, die met lede ogen aanzag hoe de Amerikaanse overheid in de vroege jaren '70 het vrije autovolk trachtte te domesticeren tot een ontmande generatie van zitplassers. Met zaken als snelheidslimieten en het indammen van vermogen moest je bij de vrije autojongens niet aankomen. Die wilden niets liever dan benzinedampen uit hun 1:3 lopende pushrod-V8's met glimmend chroom.

Wellicht als flinke middelvinger tegen de bemoeizieke overheid (die 45 jaar later het aantal verkeersdoden heeft weten te reduceren tot een minimale 38.300 per jaar....) organiseerde Yates in 1971 een rit van de Atlantische (New York) tot aan de Stille Oceaan (Californië), zo'n 5.000 kilometer verderop. Hij stapte bij coureur Dan Gurney in een Ferrari Daytona, en het duo stapte na slechts 35 uur en 54 minuten weer uit aan de andere kant van Amerika. 

Natuurlijk, in die tijd had je nog geen trajectcontroles, lasercontroles, intensief radioverkeer tussen politie-units, of makkelijk in te zetten politiehelikopters. Ook was het verkeer stukken minder intensief dan het vandaag de dag is, maar daar tegenover staat dat auto's in die tijd ook een stuk moeilijker te berijden waren, en bovendien veel minder crashbestendig en comfortabel. Feit is dat Yates met de Cannonball Run (voluit: Cannonball Baker Sea-to-Shining-Sea-Memorial Trophy Dash) een legende heeft neergezet, die de basis vormde voor elke moderne autorally, zo ook de Gumball 3000. Uiteraard legde dit hem zelf financieel geen windeieren, later werd Yates ook binnengehaald bij Burt Reynolds' Trans-Am-feestje Smokey & The Bandit. 

Nog steeds zijn Amerikanen gefascineerd door het idee zo snel mogelijk van de oost- naar de westkust te rijden, en worden er gevaarlijke pogingen ondernomen om met veel voorbereiding en extra ingebouwde brandstoftanks zo snel mogelijk de poging te herhalen. Ook komt er -kenmerkend voor deze tijd van memberberries- mogelijk een reboot van de filmreeks. Toch een mooie erfenis.

Yates bleef tot ver na zijn pensioensgerechtigde leeftijd actief in de autojournalistiek, maar werd de laatste jaren gesloopt door Alzheimer. Hij werd 82 jaar oud.