Novitec tunet McLaren Senna nog sneller

Wie de standaard 800 pk van de McLaren Senna niet genoeg vindt, kan vanaf nu aankloppen bij Novitec. De Duitse tuners weten nog 102 pk uit de 4,0 liter V8 te trekken. Per ton gaat de verhouding van 668 pk naar 753 pk.

Novitec McLaren Senna

Echt heel mooi is de McLaren Senna nog steeds niet, maar de auto is vooral heel erg bruut. Rechtstreeks uit Woking is het eerbetoon aan de GOAT al geen slapjanus, maar in Stetten weet Novitec er nog wat spierballen aan toe te voegen.

Zo gaat het uitlaatsysteem van de Formule 1-fabrikant rücksichtlos de prullenmand in. In plaats daarvan wordt een exemplaar van Inconel bevestigd. Dat laat de motor makkelijker uitademen en daardoor meer power genereren. Natuurlijk wordt ook het motormanagement vervangen.

Het bodywork van de McLaren is door Novitec in originele toestand gelaten. De tuners menen dat de aerodynamica niet verbeterd zouden worden door hun toevoegingen. De wielen zijn echter wel vervangen. Voor krijgt de Senna 20 inch exemplaren en achter 21 inch. Ze komen van het Amerikaanse Vossen.

Resultaat van de verbouwing is dat de motor in zijn meest getunede variant 902 pk en 888 Nm levert. Nul naar honder kilomeer per uur kost 2,7 seconden en minder dan vier seconden later (6,5 seconden vanaf de start) rijdt de Senna al 200 kilometer per uur. Het versnellen houdt pas op als de Brit 335 kilometer per uur rijdt.