Vliegtuig maakt noodlanding op snelweg

Een Canadees eenmotorig vliegtuigje heeft gistermorgen (lokale tijd) een veilige noodlanding gemaakt op de snelweg. Het vliegtuig had motorproblemen een haalde het nabij gelegen vliegvled niet.
Vliegtuig

Dankzij het coronavirus is het overal in de wereld vrij rustig op straat. Dat kan goed van pas komen als je motorproblemen krijgt in je eenmotorige vliegtuig. De piloot van deze Piper Cherokee kan erover meepraten. Toen hij gistermorgen met zijn toestel aan het vliegen was, braken er problemen uit. Hij kon het vliegveld niet mer halen en belde de hulpdiensten om te melden dat hij op de snelweg ging landen. Gelukkig was het, zoals gezegd, niet druk en kon het toestel veilig op de grond neerkomen.

Opvallend genoeg rijden alle auto's op de snelweg gewoon door, in plaats van te stoppen en te kijken of de piloot in orde was. Gelukkig bleek dat overigens wel zo te zijn, zo meldde de brandweer. Zij kwamen ter plekke toen het vliegtuig al op de grond stond.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2d6bc340f5f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });