Audi A3 Limousine (sedan) is hier

De Audi A3 Sportback werd onlangs vernieuwd en nu is ook de sedan, pardon Limousine, aan de beurt. De compacte vierdeurs is natuurlijk gegroeid in alle dimensies en daardoor is de auto ruimer in het interieur. Volgens Audi is de A3 sedan ook weer sportiever geworden.

Audi A3 Sedan

Terwijl de wielbasis van de nieuwe Audi A3 Limousine hetzelfde bleef is de auto wel gegroeid. In de lengte kwam er 4 centimeter bij, waardoor de auto nu precies 4,50 lang is. Ook in de hoogte kwam er een centimeter bij, tot 1,43 meter. De ruimte komt ten goede aan de inzittenden, want achterin kunnen nog steeds 425 melkpakken mee (net zoals voorheen).

Aan de voorkant is de nieuws A3 goed te herkennen en ziet ie er hetzelfde uit als de Sportback. Vanaf de zijkant is er uiteraard wel verschil, er zit immers een kofferbak achter de auto. Dat gegeven maakt de Limousine ook 15 centimeter langer dan de Sportback.

Motoren

Als de auto volgende week te bestellen is, heeft hij keuze uit twee motoren. De eerste is een TFSI benzinemotor en de tweede een TDI dieselaar. De TFSI: "de 35 TFSI levert 110 kW/150 pk en wordt standaard gekoppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Naast cilinderuitschakeling (CoD) beschikt deze 1.5-liter krachtbron over een 48-volt mild-hybridesysteem."

De TDI: "35 TDI (2,0-liter TDI, 110 kW/150 pk) wordt eveneens gecombineerd met een zeventraps S tronic die voortaan wordt aangestuurd via shift-by-wire technologie."

Op korte termijn heeft Audi nog twee motoren in de planning staan: "een 30 TDI met 85 kW/116 pk en een 30 TFSI driecilinder benzinemotor met 81 kW/110 pk, beide voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak."