Mercedes Project One wordt waarschijnlijk niet Made in Germany

Geen Duits vakmanschap bij het nieuwste topproduct van Mercedes-AMG? Zou dat kunnen? Het lijkt erop dat de Duitsers van plan zijn om de hele auto in de Formule 1-fabriek te laten construeren. Dat betekent Engelse kwaliteit, is dat nou zo handig?

De Mercedes-AMG Project One, die uiteindelijk nog een andere naam gaat krijgen, is ontwikkeld rondom de enorm succesvolle Formule 1-motor waarmee Lewis Hamilton en Nico Rosberg wereldkampioen werden. Het zou zonde zijn om die motor alleen maar op het circuit te gebruiken, reden waarom de baas van AMG en de motorfluisteraar van het Formule 1-team de Project One bedachten.

Net als de motor die dit jaar achterin ligt bij Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wordt de motor voor de nieuwe wonderauto gebouwd in Brixworth en Brackley. Veel andere onderdelen gaan ook uit de Formule 1-fabriek tevoorschijn komen. Het zou dan wellicht wat onhandig zijn om alles op een vrachtwagen te zetten en in Affalterbach, bij AMG, aan elkaar te schroeven tot een complete auto. 

Tobias Moers, CEO van AMG overweegt daarom om de 275 Project Ones in dezelfde ruimtes waar ook de Zilveren Pijlen gebouwd worden te maken. Daarmee vervalt het predicaat Made in Germany, maar het geeft wel weer het stickertje Made for Formula One erbij. In ieder geval hebben de Britse Formule 1-bouwers niet die twijfelachtige reputatie als de Engelse autobouwers van weleer.