Eerste Bugatti Chiron staat alweer te koop

Bugatti is nog nauwelijks begonnen met het uitleveren van de nieuwste supercar Chiron of er staat er alweer een te koop. Een Brit had het na 2.140 kilometer alweer gehad met zijn speeltje en parkeerde hem bij de tweedehandsdealer.

Het gebeurde al een paar keer eerder dat er Bugatti's Chiron te koop kwamen te staan, maar eigenlijk ging het dan altijd om een productieslot. Met andere woorden: een gelukkige koper die voor een meerprijs zijn plaatsje in de wachtrij wel aan jou wil doorverkopen. De auto die bij Romans International in Surrey te koop staat is echter een fysieke Bugatti. 

Deze Nocturne Black Bug met Beluga Black interieur werd ergens in dit jaar geleverd aan iemand met een ultravroeg productieslot. Je zou zeggen dat het dan een vriend van de Bugattishow is, maar de vraag is of die vriendschap deze verkoop wel gaat overleven. De meeste fabrikanten vinden het niet echt leuk als je hun zorgvuldig opgebouwde exclusiviteit doorkruist met de verkoop van je nieuwe speeltje.

Hoewel dit exemplaar in Engeland werd geleverd door Bugatti heeft het (net zoals zijn broertjes) een stuur aan de linkerkant. Misschien kon de eigenaar niet wennen aan rijden met het stuur aan de correcte kant. Hoe dan ook, deze wagen heeft naast zijn standaard al dure uitrusting ook nog wat extreem prijzige extra's. Het lederen en koolstofvezel uitgevoerde interieur kostte de koper alleen al £53.226 (€60.000) en voor de stoelen van koolstofvezel mocht hij nog £15.960 (€18.000) naar Molsheim overmaken.

Verder is de auto standaard, dus de achtliter W16 levert 1.500 pk en de topsnelheid is nog steeds niet bekend. Al weten we wel dat die boven de vierhonderd kilometer per uur ligt. Helaas is de prijs op aanvraag, maar gezien het feit dat je deze Chiron meteen kunt ophalen in Engeland, zal het ongetwijfeld ruim meer zijn dan de gewone nieuwprijs van €2,4 miljoen.