Catalaanse zorgen vertragen naam nieuwe Seat SUV

Het gedoe in Catalonië zorgt ervoor dat Seat het feestje rondom de naam van zijn nieuwe grote SUV nog even vertraagt. Het bedrijf ligt in de opstandige regio en denkt dat er nu even geen behoefte is aan een partijtje voor een auto.
@media (max-width: 679px){#fig-65dfdbdeededa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dfdbdeededa img{#fig-65dfdbdeededa img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65dfdbdeededa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dfdbdeededa img{#fig-65dfdbdeededa img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65dfdbdeededa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dfdbdeededa img{#fig-65dfdbdeededa img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65dfdbdeededa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dfdbdeededa img{#fig-65dfdbdeededa img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}

Begin 2018 komt Seat met een SUV op de markt die boven de Arona en de Ateca op de prijslijst staat. Het bedrijf uit Martorell - bij Barcelona - had bedacht dat het wel leuk zou zijn om het publiek te vragen om de naam te bedenken. Maar dit soort stemmingen loopt altijd compleet uit de hand: uiteraard was er meteen iemand die met Seaty McSeatface op de proppen kwam.

Net als met het referendum over de onafhankelijkheid van Catalonië gaat het dan van kwaad tot erger. Hoewel er inmiddels al vier veilige naamsuggesties zijn, heeft Seat toch besloten om de auto nog even naamloos te laten. De onzekerheid van de situatie in Catalonië speelt daarbij een rol. Zo lang niet duidelijk is of de regio gewoon onderdeel van Spanje blijft is er geen reden voor een feest. Zelfs niet voor een grote SUV met een Seat-badge op de motorkap. Daarbij maakt het blijkbaar niet uit dat de auto net als zijn broertje Skoda Kodiaq in Wolfsburg van de band gaat rollen.

Het is voor Seat te hopen dat de rust snel wederkeert in Spanje. Daarnaast is het voor iedereen leuker om te weten of de keus op Alboran, Aranda, Avila of Tarraco is gevallen.