Politie vindt tonnen in auto's Amstelveen en Rotterdam

Blijkbaar bestaan er nog veel mensen die te primitief zijn om een bankrekening te hebben, maar die wel in een auto rondrijden met al hun spaargeld. Dat is natuurlijk raar, vindt ook de politie. Dus die nemen de centen in beslag.

In Amstelveen waren twee jongemannen de Sjaak bij een algemene politiecontrole: ze hadden €50.000 in hun auto liggen. Nou is dat op zichzelf al een bijzonder hoog bedrag voor twee gasten van 28 en 30 jaar oud, maar het is extra opvallend dat ze het geld in een verborgen ruimte hadden zitten. Dan ga je toch nog een beetje extra twijfelen over de herkomst van het geld.

Het nieuws van de Politie Amstelland moet het korps in Rotterdam hebben getriggerd om daar overheen te gaan, wat ze lukte. De Rotterdammers hielden gewoon een willekeurige auto aan op straat (horen we daar iemand etnisch profileren schreeuwen?) en checkten even de kofferbak. Daar zat geen koffer in, maar een sporttas met geld. Veel geld: €420.000. De twee hadden uiteraard geen flauw idee hoe dat geld er kwam, waarna de agenten het in beslag namen. Mooie bonus voor de Belastingdienst, want het hele bedrag is automatisch vervallen aan de Staat.

Overigens hadden de agenten in Amstelveen niet alleen een fijne geldvangst, ze betrapten nog tientallen andere bestuurders op allerlei vergrijpen. Denk daarbij aan rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, rijden onder invloed, gladde banden en rijden met ondeugdelijke remmen. Er werden ook nog 18 auto's in beslag genomen en €62.000 aan belasting geïnd.

Met zo'n grote vangst in een paar uurtjes controleren, dan vraag je je toch af hoeveel geld er normaal gesproken niet wordt gevonden. Misschien gewoon eens wat vaker checken?