Morgan maakt nog acht speciale Aero 8's als afscheid

Gelukkig houdt Morgan zelf niet op te bestaan, maar de Aero 8 heeft inmiddels zijn langste tijd gehad volgens de Britten. Het jongste model is het eerste dat alweer gaat verdwijnen. De acht speciale Aero GT's zijn geïnspireerd op de raceversie.

Morgan bouwt al jaren ouderwetse auto's met een houten frame. Heel Brits worden de wagens volledig met de hand gebouwd en doorgaans duurt het een eeuwigheid voordat je je bestelde auto voor de deur hebt staan. Naast de 4, Plus 4, Roadster en Plus 8 was er sinds 2000 de Aero 8, een 'moderne' auto. Verder bouwen de Britten uit Worcestershire de volstrekt belachelijke driewieler.

Vreemd genoeg gaat Morgan nu alweer afscheid nemen van hun jongste model. Na achttien jaar is de magie van de schele ogen blijkbaar uitgewerkt en om afscheid te nemen worden acht speciaaltjes gemaakt. De Aero GT krijgt aerodynamische tweaks mee waardoor de auto makkelijker door de lucht snijdt en ook meer downforce heeft. Daarbij hebben de engineers een 'drastische' diffuser onder de auto gehangen.

Onder de motorkap ligt dezelfde 4,8 liter V8 van BMW als in de overige Aero 8's. De motor levert 372 pk en geeft de auto een topsnelheid van 274 kilometer per uur. Overigens betekent het afscheid van de Aero 8 ook het afscheid van de BMW V8 zonder turbo.

De auto staat pas volgend jaar maart in volle glorie op de Autosalon van Genève. Morgan heeft niets over de prijs bekendgemaakt, maar het is voor de hand liggend dat de auto nog meer gaat kosten dan de €213.000 die Morgan nu voor de Aero Supersports vraagt.