Ook Max Verstappen en Lewis Hamilton nu vakbondslid

De Grand Prix Drivers Association vertegenwoordigt nu honderd procent van de Formule 1-coureurs, een unicum. Rijders als Lewis Hamilton en Max Verstappen wilden aanvankelijk niets weten van de club van F1-rijders, maar blijkbaar zijn ze nu overtuigd.
@media (max-width: 679px){#fig-65dcd308d1fc0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcd308d1fc0 img{#fig-65dcd308d1fc0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65dcd308d1fc0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcd308d1fc0 img{#fig-65dcd308d1fc0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65dcd308d1fc0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcd308d1fc0 img{#fig-65dcd308d1fc0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65dcd308d1fc0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcd308d1fc0 img{#fig-65dcd308d1fc0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}

Voorzitter Alex Wurz is verheugd over het feit dat de vakbond van Formule 1-piloten nu een enorm draagvlak heeft onder alle bestuurders van zo'n racewagen.  De oud-coureur zegt dat de stem van de leden nog harder kan rondzingen in het reizende race-circus nu ze allemaal lid zijn.

Onder anderen Lewis Hamilton en Max Verstappen waren eerder nog geen lid van de spreekbuis van multimiljonairs. Wat de reden is voor hun plotselinge gedachtenverandering is niet duidelijk. Juist Hamilton en Verstappen zijn groot tegenstander van de Halo, waar de GPDA juist een voorstander van is. In mei van dit jaar ware er nog velen die niet overtuigd waren van de lobbyclub. Woordvoerder Romain Grosjean gaf toen de volgende opsomming: Hamilton, Bottas, Verstappen, Stroll, Massa, Wehrlein, Raikkonen en Hulkenberg. Ook Felipe Massa was geen lid, maar de Braziliaan is gestopt, dus hij telt niet meer mee met de niet-leden.

Blijkbaar is er iets aan de hand tussen de FIA, Formula One Management en de coureurs, anders is de plotselinge omslag niet te verklaren. Wurz heeft het over een "period of evolution, change and perhaps even a degree of turmoil" die er nu aankomt. Het ijkt erop dat de coureurs zich voornamelijk zorgen maken om de showtoestanden die Liberty Media rondom de Formule 1 aan het organiseren is. De GPDA heeft liever dat de eigenaars zich volledig richten op het racen, dat de laatste jaren toch wel een beetje saai aan het worden is. "We consider F1 as Sport, not show. A driver rightly so calls himself a sportsman and not showman, because its still about the most natural human aspiration - to go faster, higher, quicker," aldus Wurz tegen Motorsport.com. Hij vervolgt dat hij toch wel tevreden is met de nieuwe eigenaars die luisteren naar de tips die ze van de GPDA krijgen: "As such, we are glad that Liberty and their technical research team follow the GPDA's suggestion from more than a year ago, where we wished for a less sensitive airflow concept of aerodynamic-related rules in order to be able to race closer."

Waar de GPDA het heeft over een tijd van harmonie houden we juist ons hart vast. GPDA is toch een vakbond en vakbonden staken: als iedereen lid is dan is de kans op dat soort acties plotseling veel groter geworden. 

Update: na de mededeling van vanmiddag is er verwarring ontstaan over de uitspraken van Alexander Wurz. In een reactie laat het management van Verstappen weten dat Max géén lid is geworden van de vakbond. Dit meldt Racingnews365, dat zich beroept op uitspraken die Raymond Vermeulen tegenover hetzelfde Motorsport gedaan zou hebben. 

Een niet-lidmaatschap zou in lijn zijn met Verstappens eerdere kritische uitlatingen over de club. Een reactie van de GPDA blijft tot nu toe uit.