Alfa Romeo werkt aan grotere SUV om Q7 en XC90 aan te vallen

De prioriteiten bij Alfa Romeo zijn gesteld op het binnenhalen van meer cash. Dat gaat niet gebeuren met kleine Giulietta's en MiTo's, maar met SUVs, dus er komt er een joekelige bak die zich op de Audi Q7 richt.

De wederopstanding van Alfa Romeo met de Giulia, de hoogpotige Stelvio en de terugkeer in de Formule 1 moet geconsolideerd worden met een wagen waar veel marge op zit. Dat wordt een grotere SUV die gebaseerd wordt op de techniek van de Stelvio.  De auto wordt het opperhoofd van een trio van nieuwe modellen die de Italianen weer serieus op de kaart moeten zetten. Pas na de nieuwe SUV is de Giulietta aan de beurt om vernieuwd te worden en als dat gelukt is willen de ontwikkelaars de 4C aanpakken. Voor die laatste wordt gedacht aan een compleet nieuwe auto.

De extragrote SUV krijgt waarschijnlijk zeven zitplaatsen zodat hij een echte uitdager kan zijn voor ruimtemonsters als de Audi Q7 en de Volvo XC90. Dat maakt de auto ook veel groter en volgens de ontwikkelaars wordt het ding daarnaast zo'n tweehonderd kilo zwaarder. 

Het extra gewicht wil Alfa wegwerken door de auto een milde hybride mee te geven. Het systeem werkt met een 48 volts e-turbo. De elektrische turbo geeft de auto 350 tot 400 pk uit een tweelitermotor. Alfa peinst er niet over om de auto plug-in hybride te maken, want dat past absoluut niet bij het DNA van het Italiaanse merk.

Ze zijn er echter wel van overtuigd dat de SUVs wel bij hun imago passen. De Stelvio is op het eerste gezicht dan ook een knappe aanzet voor een SUV, helaas is het sportieve element van een nog grotere en zwaardere variant niet makkelijk voor te stellen.