506 pk sterke Shelby 427 Cobra is geen replica

Liefhebbers van de 427 gietijzeren V8 van Ford kunnen de tissues en hun creditcards tevoorschijn halen, want er wordt er een geveild. Het fijne is dat je er een originele Carroll Shelby Cobra bij krijgt (helaas wel voor €2 miljoen).

Op 18 januari gaat het in Arizona gebeuren: deze Shelby 427 Cobra komt te koop. Waar een gewone Shelby Cobra al een machtige machine is, is de 427 helemaal bizar. Door de enorme (en gigantisch krachtige) motor moest het hele chassis opnieuw ontwikkeld worden en werd de auto uiteindelijk vijf inch breder. In gewone-mensen-maten is dat 12,7 centimeter, een reusachtige verbreding van de klassieke sportwagen. Mag ook wel, want de V8 klokte in 1966 al 506 pk.

Gelukkig is dit geen restomod, maar een origineel. In tegenstelling tot de Cobra Daytona Coupe 427, werd de 427 Cobra wel in een serie gebouwd in de jaren zestig. De bedoeling was dat er minimaal 100 stuks zouden komen zodat de serie gehomologeerd kon worden door de FIA. Op het moment dat de pennenlikkers van de autosportfederatie voor de deur stonden had Carroll Shelby echter nog maar 53 auto's klaar, waardoor het verhaal in het water viel. De rest van de serie is daardoor nooit gebouwd. Van die 53 is een gedeelte alsnog aan raceteams verkocht, Ford heeft er een paar meegenomen en Shelby hield er zelf een aantal. De overige dertig stuks zijn uiteindelijk omgebouwd tot straatauto, maar wel met vrijwel alle racetrim er nog aan. Dit is er een van, een Shelby 427 Cobra Semi-Competition.

Het verhaal van de auto zelf is ook speciaal: deze 427 is in de ruim vijftig jaar dat hij bestaat nog maar drie keer doorverkocht. Allevier de eigenaars zijn enorm zuinig op de auto geweest en hebben ervoor gezorgd dat hij vrijwel origineel bleef. Uiteraard is er wel een restauratie overheen gegaan, maar die is uitgevoerd aan de hand van originele tekeningen en alleen met de originele onderdelen. Zoals het bij een echt waardevolle klassieker hoort, zit ook de originele factuur nog bij de wagen.

Wie de auto wil bemachtigen moet met een goede stapel dollars naar Arizona afreizen om op de veiling te kunnen bieden. De veilingmeesters aldaar verwachten dat een bedrag tussen de $2 miljoen en $2,4 miljoen wel genoeg moet zijn om de auto mee te mogen nemen.