EINDELIJK. Whatsapp werkt nu ook in Apple Carplay

Als het een beetje meezit worden de wegen binnenkort een paar procentpunten veiliger: Carplay ondersteunt sinds vandaag ook Whatsapp. De update maakt het mogelijk dat je berichten dicteert en de auto leest nieuwe berichtjes zelf voor.

Het heeft de bewoners van de Ivoren Toren van Apple behaagd om ook Whatsapp toe te laten op de interface van Apple Carplay. Daarmee wordt het mogelijk om je teksten te dicteren en de ontvangen berichten voorgelezen te krijgen. Tot nu toe mochten alleen externe muziek-apps meedoen aan de autosoftware, waardoor je vastzat aan 'Berichten', waarmee je alleen kunt SMS'en en met andere Applegebruikers kunt communiceren.

Doordat Whatsappen voor iPhone-bezitters, die ook nog in een moderne auto rijden, straks helemaal handen- en ogenvrij kan gebeuren zou het zomaar eens veiliger op de weg kunnen worden. Hoewel helemaal niet bezig zijn met communicatie met de buitenwereld een nog betere oplossing zou zijn voor crashende Whatsappers, is dit een goed begin.

Om Whatsapp ook in jouw auto aan de praat te krijgen moet je updaten naar de nieuwste versie (en een auto met Carplay hebben). Kun je je telefoon in je broekzak laten zitten, zodat appongeluk nooit meer woord van het jaar kan worden.