Elon Musk past Model 3 meteen aan na Tesla-crash

De Modellen S en X van Tesla staan al bekend als de meest veilige auto's die je kunt krijgen, maar van de Model 3 is het nog niet bekend, ze zijn nog niet getest. Gelukkig zijn er kopers die dat voor ons doen. Na de eerste crashes past Musk meteen wat aan.

Hoewel er nog helemaal niet veel Tesla Model 3's op de weg staan, zijn de eerste crashes alweer gebeurd. Een Redditor reed onlangs zijn nagelnieuwe 3 total-loss. Op de foto's is te zien dat het niet bepaald een slappe crash was, de voorkant van de auto zit verschrikkelijk ver in elkaar.

Daar komt meteen één van de mooie features van een Tesla tevoorschijn, de wagens hebben geen motor voorin liggen, maar wel extraveel crashopvangende kreukelzones. De anonieme bestuurder stapte vrijwel ongeschonden uit de auto, hij had alleen last van zijn rechtervoet die door het klappergeweld tegen het gaspedaal was geramd. Ook de passagier kwam er goed af, dankzij airbags en gordels.

Hoewel de crash voor de inzittenden dus goed afliep ondervond de eigenaar wel wat problemen na de crash. Toen de schadeformulieren moesten worden ingevuld, had hij ook zijn verzekeringspapieren en dergelijke nodig. Die zaten echter in het handschoenenvakje, maar dat gaat alleen open via het grote touchscreen. Tijdens de aanrijding was dat echter verbrijzeld door de hand van de bijrijder, waardoor het niet meer werkte en het klepje niet open ging. Niet handig.

Het is een probleem waar Elon Musk als een raket op reageert via Twitter.

Er komt zowel een hardwarematige als een softwarematige oplossing voor het probleem. De software gaat ervoor zorgen dat het kastje na een crash automatisch wordt ontgrendeld. Heel slim, zo hoeft Tesla geen nieuwe knopjes aan de auto toe te voegen. De hardwarematige oplossing moet ervoor gaan zorgen dat het scherm niet zo snel verbrijzelt.