Motorsport: 'Daniel Ricciardo in 2019 naar Ferrari'

Mooi is dit: het seizoen is letterlijk pas één race onderweg en de transfergeruchten steken al de kop op: Dani Ric heeft wel oren naar een overstap naar Ferrari, om Raikkonen na dit jaar te vervangen.

De roddel is afkomstig van de Italiaanse divisie van Motorsport, die beweert dat Ricciardo een optie heeft getekend om volgend jaar voor de Scuderia te rijden. Zowel zijn contract als dat van Raikkonen loopt aan het einde van dit jaar af, dus in dat licht zou een overstap passen. Bottas' contract bij Mercedes overigens ook, maar de renstal schijnt vooralsnog aan de Fin vast te willen houden, en heeft anders Ocon op de achterhand.

Ricciardo (die in Italiaanse dienst ongetwijfeld een naamswijziging ondergaat van het huidige 'Ricardo' naar het veel elegantere 'Ricciardo') zou bij Ferrari de tweede rijder worden achter Vettel, maar dat zegt niet alles. In 2014 reden de heren samen bij Red Bull, en toen liet Dani de Duitser alle hoeken van de baan zien. Doet hij dit weer, dan promoveert Ferrari hem ongetwijfeld tot de primus inter pares van het team.

Verder zegt het gerucht niet zo veel, voor hetzelfde geld tekent de Australische pretletter gewoon bij bij Red Bull. Het seizoen duurt nog 20 races, in de loop daarvan zal er wel meer nieuws loskomen. Maar mocht Ricciardo inderdaad naar Ferrari verkassen, dan is hier alvast de basis gelegd.