Wegrenchauffeur crasht Porsche Panamera in Nieuwegein

Wat kan je allemaal doen op een maandagnacht in Nieuwegein? Weinig, behalve met een Porsche Panamera snoeihard rijden, de macht over het stuur verliezen, crashen en dan de benen nemen. 

Vanmorgenvroeg om een uur vijf kreeg de politie in Nieuwegein de melding dat er iets niet helemaal goed was op de Pletterburgerbaan. Daar aangekomen troffen de agenten een vrij korte Porsche Panamera aan zonder bestuurder: de pletterburger was er als een haas vandoor gegaan na de crash.

De vraag is natuurlijk waarom je dat zou doen? De politie vindt de eigenaar van een auto makkelijk terug dankzij het kenteken. In dit geval niet, zoals de politie in een commentaar op Facebook schrijft: de eigenaar zal waarschijnlijk niet degene zijn die reed. Dan blijven er een paar opties over. Ten eerste een kind van een gefortuneerde familie, die de auto van pa even 's nachts wilde testen. Kan, maar ook dan vind je hem snel terug. 

De volgende optie is een dief die er met de auto vandoor was gegaan en nog niet gewend was aan de hoeveelheid power die de auto uit zijn motor weet te persen. De auto staat echter niet geregistreerd als gestolen, dus dat zal niet het geval zijn.

Dan blijft optie drie over: het is een wagen van een verhuurbedrijf. Slimpie huurt een dikke Pors en denkt midden in de nacht effe op een lege weg te gaan scheuren, maar dat gaat mis. Is klote, want er zit handel in je zakken (u weet wel), dus maak je dat je weg komt.

Bovenop alle bovenstaande opties is de variant: bestuurder was starnakel bezopen een extra omstandigheid. Lamme chauffeurs hebben altijd een reden om ervandoor te gaan.

Niet handig van de bestuurder: de huissleutels lagen nog in de wagen. Die zijn waarschijnlijk tijdens de klapper uit zijn zakken geschoten. De politie zette de helikopter in om de rechtmatige eigenaar van de huissleutels terug te vinden (en tegelijkertijd de wegrennende bestuurder terug te vinden uiteraard).