Circuitgeruchten: Ricciardo rijdt volgend jaar gewoon Red Bull Racing

Het seizoen is nog maar een paar races onderweg, maar de geruchten voor volgend jaar zijn alweer begonnen. Een combinatie van de laatste uitspraken van Kimi Raikkonen en Toto Wolff duidt erop dat team Verstappen/Ricciardo samenblijft.

We beginnen met de citaten van Kimi Raikkonen. De 'bejaarde' Fin rijdt dit jaar behoorlijk mee en weet veelvoudig wereldkampioen Sebastian Vettel lastige kwalificaties te bezorgen. Het resulteert nog niet in winsten, maar de Iceman is gewoon goed bezig dit jaar. Hij vindt dat zelf ook en wil daarom nog steeds niet aan zijn pensionering denken. 

Kimi denkt niet dat zijn plaatsje volgend jaar wordt ingenomen door Daniel Ricciardo: "It’s been the same story every year since I can remember, maybe 15 years, every year I’m out." De Fin wil nog helemaal niet vooruitdenken, zo lijkt het: "In the team we know what we want to do and if all those things fit together with all our feeling we’ll see what happens. Right now all I want to do is well it’s a long season and a long way until the end of the year."

Hoe dan ook: het lijkt er zo niet op dat Max Verstappens teamgenoot volgend jaar in een rode auto rijdt.

Hoe zit het dan met de zilverkleurige wagens? Daniel Ricciardo wordt immers ook in verband gebracht met het stoeltje van die andere Fin: Valtteri Bottas. Net als Kimi zit Valtteri op een twaalf-maandencontract, dus hij zou er in principe zo uitgeknikkerd kunnen worden aan het eind van dit seizoen en dat zou ruimte maken voor Daniel Ricciardo. Maar ook grootmeester Lewis Hamilton heeft nog geen handtekening voor volgend seizoen gezet, dus de breedglimlachende Dan zou daar ook kans op een zitje maken.

Dat plannetje van de Australiër gaat echt niet lukken als we Toto Wolff mogen geloven. De teambaas van het Duitse kampioensteam gooit namelijk de hoorn op de haak voor een belletje van Ricciardo: "We are not looking at drivers outside of Mercedes at the moment because, first of all, we need to give our support to our two guys, that’s the priority." Vervolgens gaat de teamchef verder in een vreemdsoortige beeldspraak: "It’s like if you’re happy with your wife, you don’t look elsewhere! We are with our two wives – or three [als je Esteban Ocon meerekent] – and we are not looking at that."

Dan blijft er voor Daniel Ricciardo nog maar één mogelijkheid over bij een topteam en dat hoeft helemaal niet erg te zijn. De knokpartijen tussen Daniel en Max zijn een fantastische reden om Formule 1 te kijken. Het is alleen te hopen dat de twee wel vrienden blijven en ervoor zorgen dat ze voortaan beiden de finish halen. We durven er al een beetje op te hopen dat de Australiër volgend jaar weer gewoon bij Red Bull Racing rijdt, maar goed in de Formule 1 is één en één nooit twee, helaas.