Helmut Marko: 'Max Verstappen wil teveel'

Na verschillende DNF's van Max Verstappen zegt zijn mentor Helmut Marko dat de Limburger teveel wil. Hij heeft door de grote hoeveelheid ellende de schijn nu tegen en moet af en toe ook toegeven. 

Het moet dit weekend in Barcelona eens echt goed gaan voor Max Verstappen, anders kan hij zelfs zijn 'opa' Dr. Helmut Marko tegenover zich treffen. De opperstrategiebaas van Red Bull Racing sprak tegen Sport Bild over zijn oogappel. Helmut is nog steeds positief over de jonge Limburger, maar dan moet Max wel leren van zijn fouten.

"Max wil teveel, en zet zichzelf veel teveel onder druk. Hij moet leren soms ook toe te geven. Juist nu door de door de vele voorvallen." Marko ziet Max echter wel dingen oppikken: "Het valt hem zwaar, maar hij ziet het. Bij Sebastian [Vettel] was dat vroeger ook zo, trouwens. Ik zie overal parallellen [tussen die twee]. Max weet nu dat hij bij het volgende voorval automatisch de schuld in de schoenen geschoven krijgt. Daarbij maakt het niet uit of hij er zelf iets aan kan doen of niet. De volgende keer moet hij daarom van tevoren nog meer nadenken. En in een noodgeval moet hij dan liever maar even toegeven."

Dr. Helmut heeft Sebastian Vettel nog steeds hoog zitten en ziet hem daarom als titelfavoriet. De Oostenrijker twijfelt daarbij niet aan de legaliteit van de Ferrari: volgens hem zit de FIA zo dicht op de techniek dat de Italianen daar echt niet mee kunnen sjoemelen.