Kevin Magnussen pleegt weer aanslag op collega-F1-coureur

Haas-coureur Kevin Magnussen moet zich vandaag bij de stewards melden in Barcelona. De Deen haalde voor de zoveelste keer een gevaarlijke stunt uit op de baan. Deze keer was het Charles Leclerc die een bijna-aanrijding met de Haas had.

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje veroorzaakte Kevin Magnussen weer bijna een mega-crash. K-Mag reed op het rechte eind veel te langzaam op de racelijn toen Charles Leclerc aan kwam snellen. Toen de jonge Monegask de Deen wilde passeren drukte hij hem bijna van de baan af. Even later bij het ingaan van de eerste bocht deed hij het nog eens. Leclerc schrok zich uiteraard wezenloos en was niet te spreken over het gedrag van zijn Deense collega.

Ook de stewards vonden de stuurkunsten van de Magnussen twijfelachtig en riepen hem bij zich. Kevin moet nu zijn rijstijl gaan toelichten bij de jury. De Deen haalt vaker levensgevaarlijke stunts uit op de baan, in Baku blokkeerde hij de inhaalactie van Pierre Gasly op zo'n gevaarlijke manier dat hij er een tijdstraf van tien seconden voor kreeg. Achteraf bood hij overigens tot twee keer toe zijn excuses aan aan Gasly, maar daar had de Fransman niets aan gehad als hij verongelukt was. 

Inmiddels is duidelijk dat Magnussen geen straf krijgt voor zijn gevaarlijke gedrag, maar hij heeft wel een reprimande gekregen. Hij verklaarde dat hij dacht dat er een gele vlag was en niet wist dat Leclerc nog hard aan het rijden was.