Elon Musk verklapt brute prestaties Tesla Model 3 Dual Motor

Op zijn karakteristieke manier van nachtelijke tweets heeft Elon Musk zojuist de technische gegevens van de Tesla Model 3 met dubbele motor bekendgemaakt. Volgens de baas is hij sneller dan een BMW M3.

Als de fabriek in Fremont Californië straks weer Model 3’s bouwt komt vrij snel de versie met dubbele motor en vierwielaandrijving op de markt. Samen zijn de motoren goed voor absolute prestaties, terwijl de krachtbronnen afzonderlijk goed zijn voor ofwel kracht, ofwel extra bereik.

Volgens Musk kan de Model 3 prima rijden terwijl een van de motoren het begeven heeft. Daardoor kom je nooit op een onhandige plek met pech stil te staan.

Het topmodel, de Tesla dual motor all-wheel drive performance Model 3 doet nul naar 96 kilometer per uur in 3,5 seconden. De topsnelheid is enorm Duits: 250 kilometer per uur. Het bereik is exact twee keer zo ver: 500 kilometer. Dan moet je natuurlijk niet eerst de sprint en de topsnelheid testen.

Alle opties, behalve de Autopilot, zijn standaard meegeleverd en de prijs in de VS wordt $78.000. Dat kost een M3 ook in Murica, maar Elon bezweert dat zijn accumobiel 15% sneller is en betere wegligging heeft. De Model 3 Dual Motor zou alles in zijn klasse moeten verslaan, als we Musk mogen geloven.

De gewone versie met een dubbele motor en vierwielaandrijving kost $5.000 meer dan een standaard Model 3. Het rijbereik van dit model is eveneens 500 kilometer, doet de helft langer over nul naar 96 kilometer per uur: 4,5 seconden. De topsnelheid is ‘slechts’ 225 kilometer per uur