Auto's rijden beter op premiumbrandstof

Moderne motoren hebben een kleinere inhoud vergeleken met vroeger. Echter, deze ‘kleinere’ motoren produceren in veel gevallen meer power dan voorgaande modellen.

Dat lukt, maar de techniek zorgt ervoor dat op veel vitale plekken vuil kan blijven zitten, wat de motor trager en minder efficiënt maakt. Premiumbrandstoffen lossen dat probleem op, toch?

Bij de pomp heb je steeds vaker de keuze uit een gewone brandstof en een verbeterde versie daarvan, de premiumbrandstof. Het is niet gewoon een versie die duurder is, maar je krijgt er daadwerkelijk iets voor terug. Shell V-Power Benzine en Shell V-Power Diesel zorgen voor betere prestaties van de motor en meer efficiëntie. De brandstoffen verwijderen vuil en beschermen de motor tegen beschadiging. 

Nu alle automerken hard werken aan downsizing van hun motoren is het belangrijk om ook te denken aan de brandstof die je in de tank giet. Kleinere motoren behalen dan wel dezelfde of betere prestaties als hun grotere voorgangers met meer volume, maar het gaat niet vanzelf. De motoren moeten harder werken en daarom is het verstandig om ze in een goede conditie te houden met extra goede brandstoffen.

De benzineversie van Shell V-Power heeft drie keer zoveel moleculen die de motor reinigen en beschermen als reguliere brandstoffen. Hierdoor is het ook drie keer actiever in het verminderen van wrijving, en dat maakt de motor efficiënter. Als laatste helpt ook de hogere ontstekingskwaliteit van RON 98 mee om meer energie uit de brandstof te halen.

Ook de Shell V-Power Diesel biedt voldoende voordelen, zo helpt het de brandstofinjectoren schoon te maken en vervolgens ook schoon te houden. Voor diesels is dat belangrijk want het geeft de motor zijn kracht weer terug en het laat de motor weer presteren als nieuw.

Shell heeft de huidige generatie van Shell V-Power brandstoffen in 2017 op de markt gebracht. Het is een verbeterde versie van de topbrandstof die Shell heeft ontwikkeld in samenwerking met Ferrari. De Italiaanse sportwagenbouwer en het Formule 1-team rijden met de brandstoffen van Shell.

Onlangs probeerden we de claims van Shell zelf eens uit op een auto uit 2007. De motor had in de tien voorgaande jaren flink wat van zijn power verloren. Na het tanken van Shell V-Power was het effect bijna meteen te merken: de auto leefde weer op en in plaats van stotterend van zijn plaats komen, reed de auto weer prima. Een werkelijk opvallend resultaat.

Het goede nieuws is dat Shell iedereen graag kennis wil laten maken met de verbeterde brandstoffen Shell V-Power Benzine en Shell V-Power Diesel en daarom een actie heeft waarbij je extra Air Miles kunt sparen. Je kunt door Shell V-Power te tanken tot 350 extra Air Miles ontvangen. Wie vier keer Shell V-Power tankt met de actiecoupons maakt daarnaast kans op een unieke Ferrari F1 Experience; namelijk een meet en greet met Sebastian Vettel!