Tuners trekken 836 pk uit Mercedes-AMG GT R

Fabrikanten optimaliseren hun wagen voor prestaties en verbruik, maar dat wil niet zeggen dat ze gemaximaliseerd zijn. Tuners als Renntech weten dat. De Amerikanen pompen 836 pk uit de Mercedes-AMG GT R.

De AMG GT is al een blitse bak, maar Mercedes heeft er een aantal gradaties van coolheid bovenop gegooid. Optimus primus is de AMG GT R, alias het monster van de Groene Hel. De motor van de R doet 585 pk en dat is niet weinig. Het maakt de auto krachtig genoeg om in het zilver uitgevoerd als safety car de auto's van de Formule 1 te temmen.

Toch is het niet genoeg, want meer is altijd beter. Renntech heeft de motor onder handen genomen en er nog meer pk's uit weten te toveren. In Amerikaanse horsepowers gaat de wagen van 577 pk naar 825 pk. Dat verklaart ook meteen de naam van het nog beestachtigere beest: Renntech AMG GT R825. In Europese waarden is de groei van 585 pk naar 836 pk, een minder mooi rond getal dus. 

De vierliter V8 van de auto is voor 250 extra paarden flink aangepast. De in- en uitlaat van de auto zijn geoptimaliseerd om de motor makkelijker te laten ademen. Uiteraard is ook de turbo vervangen door een beter exemplaar. Daarnaast is de ECU, het brein van de motor, opnieuw geprogrammeerd. 

De hoeveelheid oerkracht die naar de achterwielen gaat is zo groot dat Renntech ook de koppeling en de versnellingsbak heeft verbeterd. Godzijdank hebben de tuners zich niet uitgeleefd op het uiterlijk. De auto blijft een bloedmooie racecreatie. Hoewel, hadden die gurney-flapjes naast de voorbumper niet achterwege kunnen blijven?