Nico Rosberg: Ricciardo moet naar Ferrari

De Formule 1 is in Monaco en dat betekent dat alle oude sterren aanwezig zijn. Nico Rosberg is er een van en de oud-wereldkampioen vindt dat Max Verstappens teamgenoot er goed aan doet om over te stappen naar Ferrari.

Het contract van Daniel Ricciardo is een ding dat de gemoederen blijft bezighouden. De Australiër heeft nog geen stoeltje voor volgend seizoen vastgelegd, maar heeft wel de toezegging van Red Bull Racing dat ze hem willen houden. Het geeft ruimte voor speculatie (over een overstap naar UFC bijvoorbeeld).

Nico Rosberg heeft zich dit weekend ook in de discussie gemengd met een advies voor Ricciardo. Hij vindt dat Danny Ric er goed aan doet om een overstap naar Ferrari te maken. Hij zou dan naast Sebastian Vettel komen te rijden en dat is voor beide rijders goed. In zijn eerste seizoen bij Red Bull Racing reed Ricciardo ook samen met Vettel. De Duitser zal geen al te beste herinneringen hebben aan dat seizoen: Daniel behaalde meer punten dan de viervoudig wereldkampioen. Daarnaast won Ricciardo drie Grands Prix, terwijl Seb met lege handen achterbleef. Ook Rosberg denkt niet dat Vettel met open armen klaarstaat: "I'm not sure if Vettel is going to be too happy about him joining, because Ricciardo was faster than him in Red Bull."