Will Power wint Indy 500

Dit jaar moest de Indy 500 het doen zonder Fernando Alonso, of een andere Triple Crown-jager, aan de start. Met Will Power had ook de Amerikaanse prestigerace een Australiër als winnaar.

Met nog maar een paar ronden te gaan lag Stefan Wilson, broertje van de verongelukte Justin Wilson, aan de leiding onder een gele vlag. De race leek uit te gaan spelen tot een emotioneel moment, maar WIlson moest met nog twee ronden te gaan naar binnen voor een paar liter extra brandstof. Weg podium. Ook Jack Harvey en Oriol Servia, die twee en drie reden moesten naar binnen, waardoor Will Power plotseling de leiding in handen kreeg. De Australiër hoeft niet meer naar binnen en wint de race, waar hij gedurende de 200 ronden al meerdere keren aan de leiding lag.

Voor Danica Patrick was het geen succesvolle laatste deelname aan de Indy 500. De snelle dame spint in bocht twee en komt in contact met de muur. Einde van het sprookje.

Overigens was het niet de eerste crash van de race. Al in de 47e ronde is het raak als James Davison ineens gas moet liften om niet van de baan te glijden. Takuma Sato, de winnaar van vorig jaar, kan hem niet meer ontwijken en het tweetal ligt uit de race. Negen ronden later is de herstart, maar het feest in van korte duur: in ronde 58 vliegt Ed Jones de muur in.

Na de crash van Danica Patrick lijkt de race eindelijk weer zijn goede verloop te gaan volgen. Iedereen blijft uit de muur, maar in ronde 138 is het weer raak. Sebastien Bourdais verliest downforce en glijdt tegen het beton aan en komt midden op de baan tot stilstand.

De spannendste glijpartij komt in ronde 188, als Tony Kanaan de baan af spint. Het betekent dat sommige rijders niet meer naar binnen hoeven voor extra brandstof, als de caution lang genoeg duurt. Zo lang doen de schoonmakers er echter niet over en dat betekent dat de eerste drie auto's naar binnen moeten voor nieuwe peut. Het geeft Will Power plotseling een comfortabele voorsprong van ruim twee seconden. Ruim voldoende om de race aan de leiding uit te rijden en als eerste Australiër de Indy 500 te winnen.