Streamingdienst F1 TV werkt nog steeds voor geen meter

In Nederland werken de nieuwe livestreams van de formule hoe dan ook niet, maar in de gebieden waar Liberty Media de dienst wel aanbiedt, doen ze het onbedoeld niet. De uitrol van de dienst is al twee races omgeven met faals.

Je zou zeggen dat het voor een bedrijf als Liberty Media een eitje is om een tv uitzending op het internet te gooien. Het bedrijf is tenslotte ook eigenaar van Ziggo, dat dat al jaren vrij succesvol doet. Voor de streams van F1 TV blijkt dat echter niet het geval.

Op zondag was het tijd voor de Grand Prix van Monaco. Amerikaanse abonnees werden echter niet getrakteerd op de mooie beelden van Daniel Ricciardo die met een falende krachtbron alsnog de race wist te winnen. In plaats daarvan kregen ze stotterend beeld.

De start was helemaal niet te zien, maar daarna werd het ook niet beter. Om de zoveel tijd klapte de stream eruit. Pas ergens tegen het midden van de race was de boel eindelijk te volgen. Fijn, maar toen had iedereen de inhaalacties van Max Verstappen al zo'n beetje gemist en was de race veranderd in een dure optocht.

Volgens het hulpkanaal van F1 TV ging het om een "temporary blip". Tja, heel handig als de race ook binnen twee uur klaar is. Voorlopig is het dus nog helemaal niet erg dat we hier niet mee mogen doen met de zender.

Twee weken geleden, bij de Grand Prix van Spanje, was het ook niet best. Toen konden sommige abonnees zelfs helemaal niets van de race volgen. De dienst had al veel vertraging opgelopen door technische problemen, maar blijkbaar zijn de hobbels nog steeds niet geladgestreken.