Warm! Vervoer je entourage in een Lincoln Continental Convertible

De één kent de Lincoln Continental Convertible als de auto waarin JFK zat toen hij werd doodgeschoten, maar leuker is de herinnering aan de wagen waarin de cast van Entourage reed. Bijna net zo'n Lincoln staat nu te koop. Ideaal zomervervoer.

Met het mooie weer kun je met een sloep gaan varen in de grachten van je woonplaats, maar je kunt ook met dit zeeschip over de weg varen. De Lincoln Continental is zo groot dat hij waarschijnlijk zichtbaar is op satellietfoto's. Daarbij zal vooral het witte exterieur met een roodleren interieur opvallen. 

Uiteraard is het dak elektrisch bediend. De suicide doors (Lincoln heeft iets met bijzondere deuren) en de enorme lengte van de dakloze auto staan ongetwijfeld voor een abominabel weggedrag. Goed, je rijdt zo'n Continental Convertible ook niet voor de sportieve ritjes, maar vooral om gezien te worden op de boulevard.

Dat laatste is overigens iets wat je nu nog niet meteen moet doen: de auto kan nog wat liefde gebruiken voordat je er echt cool mee voor de dag kunt komen. De originele lak zit er overal nog op, maar onderhuids borrelt wat corrosie. 

Volgens de verkoper reed de auto sinds 1963 maar 103.000 kilometer, dat lijkt ons totaal onlogisch, maar goed in de VS doen ze niet aan de Nationale Autopas. Wellicht is het tweede getal, 17.000 km sinds 2013, wat geloofwaardiger. De zevenliter MEL V8 met maar liefst drie versnellingen staat garant voor veel herrie en rustige snelheden, want de Linc weegt nogal veel.

Het huidige bod op de auto is $13.501 en er is geen onderste limiet. Voor iets meer ben je dus eigenaar van een niet helemaal perfecte, maar wel vrij originele Convertible met suicide doors.