U zoekt een Alfa Romeo MiTo? Dit staat er te koop

Vorige week vrijdag bereikte ons het  bericht dat zijne excellentie Sergio Marchionne hoogstpersoonlijk de Alfa Romeo MiTo heeft vermoord. Daarom zoeken we deze week naar de mooiste pareltjes van de Milano Torino.

De Alfa Romeo MiTo is een fijn klein wagentje dat inmiddels wel hard op zijn laatste benen loopt. De auto werd tien jaar geleden aan de wereld getoond en is daarna vrijwel ongewijzigd in productie gebleven. Het ontwerp wist in de loop der jaren veel prijzen binnen te slepen, maar het werd allemaal niet omgezet in echt veel verkopen. Er zijn er nu ruim 250.000 van gebouwd in bijna tien jaar.

We zochten op Gaspedaal.nl naar een aantal leuke modellen van de Alfa Romeo MiTo

De jongste tweedehands Alfa Romeo MiTo is een exemplaar dat dit jaar werd gebouwd. Eigenlijk splinternieuw dus, en dat is te zien aan de tellerstand van 2.500 kilometer (er zijn nog jongere modellen te vinden, maar die rekenen we niet mee omdat die echt nieuw zijn). Deze auto heeft een 0.9 liter TwinAir naaimachientje voorin liggen dat desondanks 100 pk weet te produceren. Het betreft een demowagen van een dealer en dat betekent een vrij rijke uitrusting. Dat uit zich in volledige automatische klimaatregeling en gedeeltelijk alcantara bekleding op de stoelen. Voor €17.950 staat hij bij jou voor de deur.

in iets meer dan zeven jaar reed deze MiTo 294.550 km. Je kunt dus wel stellen dat de auto goed ingereden is. De hoge kilometerstand wordt verklaard door de dieselmotor in het vooronder van dit kleine bakkie. Het lijkt erop dat de vorige eigenaar(s) goed heeft opgelet waar de auto werd geparkeerd: hij ziet er puntgaaf uit. Ook aan de binnenkant toont de auto zeer goed. De wat hogere leeftijd betekent wel dat hij nog is uitgerust met een wat ouder infotainmentsysteem. Voor €4.495 moet je daarover echter niet zeuren.

De oudste MiTo die te koop staat in Nederland is geboren vlak na de introductie van het model in 2008. Sindsdien reed de auto maar 132.879 kilometer, net aan duizend kilometer per maand. Zijn leeftijd zorgt er ook voor dat hij nog geleverd is met een 'flinke' 1,4 liter viercilinder in plaats van een pruttelend twinairmotortje. De twee voorgaande eigenaars lijken netjes voor deze Alfa te hebben gezorgd en dat vertaalt zich in een prijs van €5.999.

Ja, het is de duurste Mito van deze lijst, maar het is ook de nieuwste: hij reed slechts 18 kilometer. Voor €26.950 krijg je wel een MiTo met een 1.4 T motor die 170 pk produceert. Daarnaast is de auto uitgevoerd in de Veloce uitvoering, wat betekent dat zo ongeveer alle opties worden meegeleverd. Het enige dat wij nogal jammer vinden is da Alfa de twee uitlaten naast elkaar heeft geplaatst en ze niet aan beide zijden uit de bumper laat prikken.

Dat krijg je met een FCA-auto die nog in productie is: er zijn allemaal nieuwe auto geregistreerd, maar ze zijn niet verkocht. Hier hebben we een exemplaar dat nul kilometer heeft gereden, maar toch al op kenteken staat. Joost mag weten waarom een dealer het zou doen, het is immers geen hybride die nog even snel voor een belastingwijziging in het goedkope regime moest komen. Hoe dan ook, deze matgrijze Turbo TwinAir Veloce heeft alles aan boord en is matgrijs en dat is cool. Als hij geen €22.565 had gekost zouden we hem meteen kopen.

Tegenoveral die splinternieuwe MiTo's zetten we de goedkoopste occasie van Nederland. Hij is Alfa-rood en komt uit 2008. In de tien jaar dat hij bestaat reed hij 207.461 kilometer. Het 1.4 motortje heeft 155 pk en het geheel ziet er eigenlijk best prima uit. Voor 'slechts' €3.450 is dit jouw nieuwe wagen.