Sergio Perez geeft Halo schuld van saaie races

Het was weer een fraaie optocht van dure auto's in Canada, afgelopen zondag. Inhalen gebeurde eigenlijk alleen tijdens de pitstops. Sergio Perez wijst naar de gehate Halo als boosdoener voor het weinige inhalen. Ook Lewis Hamilton baalt van de wagens.

Hij ziet er niet alleen stom uit, maar hij verziekt ook het racen. Volgens Force India-rijder Sergio Perez is inhalen moeilijk geworden sinds de komst van de halo. De WC-bril heeft de auto's zodanig veranderd dat het allemaal niet meer werkt.

De Mexicaan beklaagde zich bij Racefans over de slipper op zijn auto. De constructie van de veiligheidsunit is zo zwaar, dat het de auto's net hindert om voorgangers in te kunnen halen: "I don’t know what’s happening. I don’t know if because of the Halo the cars are so heavy now, it’s so difficult to follow. The delta that you need for overtaking is crazy. Unless Pirelli make something dramatic we’re going to have boring races as we’ve been having. I think Halo, it’s a massive thing. But I don’t understand why it’s impossible really to overtake."

De halo en vooral de bevestiging ervan op het chassis heeft de auto's dit jaar flink zwaarder gemaakt. Tel daar de enorme breedte en de grote achtervleugels bij op en we krijgen het probleem waar de Formule 1 nu mee kampt. De races zijn niet om aan te zien. 

Ook Lewis Hamilton beklaagt zich. In een kwalificatie zijn de auto's allemaal briljant. Ze rijden verschrikkelijk snel, maar zodra je er een race mee gaat rijden is het helemaal bagger. Lewis nam op de Canadese TV geen blad voor de mond over de races en het ontwerp van de auto's: "As soon as you get close you know what happens with these crap cars. Awesome on their own but crap in the race."

Het is te hopen dat Ross Brawn en zijn team van regeltjesvernieuwtechnici een goede oplossing vinden voor het probleem. Anders moeten we binnenkort overschakelen op een soort schaatsraces, waarbij alle auto's één voor één over de baan gaan.