Uiteraard: Le Mans-pole voor Alonso's Toyota

Het kon allemaal nog sneller dan de tijden die op woensdag waren gezet, want Kazuki Nakajima wist op donderdagavond nog bijna 2 seconden van de snelste tijd te rijden. Toyota nummer 8 verzekert zich daarmee van de eerste startplaats.

De auto van Fernando Alonso is razendsnel, maar het is voornamelijk de Japanner Kazuki Nakajima die de ultrasnelle tijden weet te zetten met de Toyota. Alonso en zijn derde teamgenoot Sebastien Buemi zitten gelukkig ook niet ver van de tijden van hun ploeggenoot, maar zij reden in minder mooie omstandigheden.

Het maakt niet uit: de ploeg nam de voorste startplek en moet ervoor zorgen dat ze zaterdag en zondag geen problemen hebben, om de vloek van Toyota te doorbreken. De andere Toyota met daarin de houder van de recordronde, Kamui Kobayashi, start op de tweede plek.

Op nummer zes vinden we de eerste Nederlander terug. Renger van der Zande rijdt met team DragonSpeed in een BR eveneens in de LMP1. Nederchinees Ho-Pin Tung reed vorig jaar naar het podium, maar er moet heel wat gebeuren wil hij dat dit jaar overdoen. Zijn Oreca van Jackie Chan DC start vanaf de negentiende plek.

Racing Team Nederland met daarin vriend van de show Giedo van der Garde, recordstarter Jan Lammers en supermarktchef Frits van Eerd start vanaf de 23e plek.