Belgen lekken nieuwe Audi A1

De gloednieuwe Audi A1 is onderweg en Audi teaset zich een ongeluk met stukjes auto. Inmiddels komen vanuit België de eerste gelekte beelden van de hele auto naar buiten. Het wordt een Mini-A3.

De huidige Audi A1 heeft een van de rest van de familie afwijkend gezicht, maar de opvolger gaat weer terug in het vaste stramien. Audi's kleinste lijkt gewoon op een A3, maar dan gekrompen.

De auto gaat van dezelfde lijn rollen waar ook de Seat Ibiza en Arona in elkaar geschroefd worden. Dat verklaart waarschijnlijk de reden om voor niet al te afwijkende vormgeving te kiezen. Opvallend aan deze auto zijn de grote grille en de enorme luchtgaten in de bumper. Die happers zijn onderdeel van het S Line-pakket dat op de gefotografeerde auto's is aangevinkt. 

Op de gelekte foto's is de gele auto uitgerust met de 40 TFSI-motor en de grijze heeft 35 TFSI op zijn badge staan. Ongetwijfeld zal de basisuitvoering van de nieuwe A1 er braver uitzien. Voor de officiële onthulling moeten we echter nog een aantal maanden wachten: Audi wilde de auto pas in september in Parijs laten zien.

UPDATE. Audi heeft de A1 onthuld. Alle informatie erover vind je hier.