Japanser wordt het niet: Nissan geeft GT-R aan politie

Sinds de Porsches weg zijn bij de politie is het allemaal maar karig burgermanswerk op de wegen. In Italië rijden ze Lambo en in Japan sinds kort Nissan GT-R. De overhandigingsvideo is Japans folkloregoud.

De Japanse politie rijdt al generaties lang met de dikste modellen die bij Nissan uit de fabriek komen rollen. Zo zagen verschillende generaties van de Skyline zich uitgedost in het zwartwit, met een groot rood licht op het dak. Nu was het de beurt aan de nieuwste "Skyline" de GT-R. 

De politie van de Tochigi Prefectuur kreeg een R35 GT-R van Nissan om wereldwijd publiciteit mee te genereren om te vieren dat de fabriek vijftig jaar in die prefectuur gevestigd is. De uitreiking van de auto ging gepaard met veel Japans ceremonieel. Zo kreeg de politiecommissaris een gigantische sleutel van een Nissanmeneer. De saluerende agenten in lichtblauwe overalls maken het geheel nog wat hilarischer. Het is jammer dat de producent geen geluidseffecten en een gamshow heeft toegevoegd om het helemaal af te maken. 

Witte handschoentjes aan allemaal en klappen plus buigen voor de nieuwe Nissan GT-R van de politie.