"McLaren doet Daniel Ricciardo megabod"

Nu de motordeal tussen Red Bull en Honda beklonken is, kunnen de geruchten over Daniel Ricciardo echt beginnen. McLaren lijkt de Australiër echt graag te willen hebben en biedt hem een enorme zak geld om over te stappen naar Woking.

In de Britse pers zijn geruchten opgedoken dat racestal McLaren een serieuze gooi doet naar de gunsten van de lachende coureur Daniel Ricciardo. De getallen schijnen met de week te stijgen. Het bedrag dat nu rondgaat is $20 miljoen per jaar, ongeveer het drievoudige van wat hij nu bij Red Bull Racing vangt. Ricciardo zou dan in de topregionen van het grote geld in de Formule 1 terechtkomen.

Het is echter de vraag of Ricciardo uit is op een hele dikke portemonnee, of dat een goedgevulde schoorsteenmantel voor hem belangrijker is. Wil de Australiër wel rijden in een een team dat volledig leunt op successen uit het verleden, maar dat de laatste jaren niets heeft laten zien? Volgens Helmut Marko is zijn pupil Dan een man die gaat voor succes, en dan maar wat minder geld. Daarvoor moet hij bij Red Bull zijn. Of bij Ferrari en Mercedes. Volgens de Oostenrijkse opperstrateeg van Red Bull wacht Ricciardo totdat Lewis Hamilton bij Mercedes heeft bijgetekend (of bij een ander team). Daarna laat hij zich pas in de kaarten kijken: "Ricciardo doesn’t want to sign until Hamilton has signed. It’s a bit strange. Hopefully it ends soon."

Dan is er nog een kwestie: is het slim van McLaren om achter Daniel Ricciardo aan te gaan, als ze ook proberen om hun grootste asset, Fernando Alonso, binnen te houden? Is dit gerucht een gevalletje barpraat, of zouden de leiders van het McLaren-team werkelijk op twee paarden tegelijk gaan gokken?

Boven alles: een overstap naar McLaren zou betekenen dat Ricciardo volgend jaar weer met die vermaledijde Renaultmotor moet rijden. Het kan een hoop frustratie opleveren en op het circuit heb je helemaal niets aan je gigantische bankafschrift (vraag maar aan Fernando Alonso, die zijn laatste wereldtitel twaalf jaar geleden behaalde).