Video. F1-coureur Ericsson crasht, vliegt in brand

Op Paul Ricard hard de muur in rijden is best lastig, maar het is Marcus Ericsson gelukt. Chapeau! De klap viel in bocht 11 die volgt op de bocht met de hoogste snelheid van de hele F1-kalender. Na de impact vliegt de Ferrarimotor in de fik.

Marcus Ericsson is gelukkig ongeschonden uit het wrak van zijn Alfa Romeo Sauber Formule 1-wagen gestapt. Zijn monteurs hebben echter heel wat werk om de auto te redden. Marcus levert met zijn glijpartij in ieder geval het bewijs dat de muren van het circuit Paul Ricard ondanks de vrolijke blauwe en rode stopstrepen te raken zijn.

Door de crash van Ericsson werd de eerste vrije training eerder dan gepland afgevlagd. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn met hun Mercedessen teruggekeerd aan de top van het veld. Derde (op minder dan twee tienden) is Daniel Ricciardo. Max Verstappen heeft een probleem met een van de accu's in zijn RB14, waardoor hij niet veel ronde aflegt en slechts tot een zevende tijd komt. Voor hem staan de beide Ferrari's en Romain Grosjean. 

Alles over de Grand Prix van Frankrijk weten? Kijk de Autobahn F1 Show.