Billy Monger rijdt Formule 1-wagen op Rockingham

Billy Monger, de coureur die vorig jaar beide onderbenen verloor bij een horrorcrash in de Britse Formule 3, heeft vandaag getest in een Sauber C30 Formule 1-wagen. De dag was een verrassing voor hem.

Sinds we Billy Monger vorig jaar, minder dan twee maanden na zijn ongeluk, tegenkwamen op een kartbaan in Engeland, zijn we fans van BillyWhizz. Het doorzettingsvermogen om meteen de draad weer op te pakken na een verschrikkelijk ongeluk werkt (bij ons) als oppepper voor de dag.

Vandaag kregen we weer zo'n blij bericht van de - als Daniel Ricciardo - immer lachende jonge Brit. Hij kreeg als verrassing een test in een Formule 1-wagen uit 2011. Billy mocht rijden in de Sauber C30 die in dat seizoen werd bereden door Sergio Perez, Kamui Kobayashi en Pedro de la Rosa.

Omdat Monger geen benen heeft, is een van de twee koppelingsflippers op het stuur nu verbonden met de gashendel. Hij bedient de complete auto dus vanaf het stuur. Dat hij nog steeds een talent is, bewees hij bij zijn terugkeer in de Formule 3, door meteen als derde te eindigen.

De test was geen officiele rit met het team van Alfa Romeo Sauber, maar was een cadeau van Heritage F1. Dat bedrijf onderhoudt 'oude' Formule 1-wagens en zorgt dat ze blijven rijden.