Jeep laat Italiaanse politie op het strand surveilleren

De tijd dat de Italiaanse overheid alleen eigen waar kocht is lang vervlogen, er zijn zelfs als BMW 3 Serie-wagens van de Carabinieri. Gelukkig is het Amerikaanse Jeep gewoon een Italiaans merk en de nieuwste Carabinierimodellen heten Wrangler.

Als Nissan en Lamborghini continu auto's weggeven aan de politie kan FCA niet achterblijven. De Fiat Chrysler Group wil het liefst geld hebben voor de Fiatjes en Alfa Romeo's die worden aangeschaft, en dan valt er weinig meer aan te bieden aan de kit. Niemand zal zitten te wachten op een Dodge Charger politiewagen. 

Als je dan toch iets met MOPAR-onderdelen wilt uitdelen, kun je het beste met een Jeep aankomen. Sergio Marchionne wil binnen een paar jaar miljoenen van die bakken verkopen, dus die moeten in de spotlight. Reden voor ome Serge om de Carabinieri een Jeep Wrangler JK (van het oude model) te geven om over de stranden van Emilia-Romagna te rijden.

De auto is vijf centimeter verhoogd en heeft 17 inch lichtmetalen velgen die zwart gespoten zijn. Om de wielen liggen 32 inch all-terrain banden. De Wrangler heeft een 2,7 liter dieselmotor die gekoppeld is aan een automatische versnellingsbak. Met zijn 200 pk zal hij niet gaan zorgen voor spannende achtervolgingen over de weg, maar in het zand komt de Jeep aardig van zijn plek. En daarbij kan hij mooi dienst doen om de agenten van een fijne tan te voorzien.