'Aston Martin komt in 2020 DTM redden'

Het heeft er alle schijn van dat DTM-baas Gerhard Berger een wonder heeft verricht door zijn raceklasse te redden: Aston Martin lijkt binnenkort in te gaan stappen bij de Duitsers.

Met het vertrek van Mercedes naar de Formule E stond het DTM bijna op losse schroeven. Zowel Audi als BMW vonden de ooit machtige raceklasse een beetje saai worden als ze met zijn tweetjes komen te staan: er moet minimaal een derde producent bij.

Het eerste lapmiddel dat Gerhard Berger, leider van de raceklasse, bedacht is een samenwerking met het Japanse Super GT. Er komen volgend jaar twee gezamenlijke races en uiteraard worden de motorregels op elkaar afgestemd. De DTM-wagens rijden volgend jaar met een viercilinder turbomotor met nog meer pk's en nog minder downforce.

Het echt goed nieuws (gerucht) komt uit Engeland. Aston Martin wil zich nog meer als racemerk profileren en denkt niet alleen over een Formule 1-motor voor 2022, maar nu ook over een instap in de DTM. Of eigenlijk denken ze al niet meer, het heeft er alle schijn van dat CEO Andy Palmer al in Zandvoort zijn handtekening onder het contract voor de instap van het sportwagenmerk komt zetten.

Heel vreemd is de gedachte van Aston Martin natuurlijk niet. De Britten hebben een motordeal met AMG en dat merk is al jaren bekend met DTM. Als Mercedes overstapt naar de Formule E, wil het bedrijf de kennis van verbrandingsmotoren niet meteen weggooien: dan is het fijn als een klant nog een aantal motoren blijft afnemen.

Afgelopen maandag bespraken we de instap van Aston Martin al kort in de podcast Asfalt #18. Het nieuws komt nu via Speedweek, een van de titels van Red Bull Mediahouse. Aangezien de banden tussen de Oostenrijkers en Aston Martin nauw zijn via Red Bull Racing, is het wel aannemelijk dat ze enigszins zijn ingevoerd. Over ruim twee weken bezoekt het DTM Zandvoort. Dan zullen we weten of de geruchten waarheid worden.