Silverstone krijgt extra DRS met twee bochten

De strijd om het spannender maken van de Formule 1 gaat door. De FIA heeft een extra DRS toegevoegd op het circuit van Silverstone. Uniek aan de nieuwe zone is dat er twee knikken in de zone zitten.

Waar de DRS (drag reduction system) zones van de Formule 1 normaal gesproken altijd rechtdoor lopen, gaat de FIA nu eens van zijn beleid afwijken. Charlie Whiting kondigde zojuist de nieuwste toevoeging aan het circuit van Silverstone aan. Naast de twee al bestaande DRS-zones zal de Britse Grand Prix dit weekend een DRS hebben op het rechte stuk van start/finish. Bijzonder aan deze nieuwe DRS is dat ook de Abbey- en Farm House-bochten in de zone liggen.

De twee knikken zijn doorgaans volgas, maar met minder druk op de achtervleugel kan het zijn dat de grip op de achterwielen verdwijnt. Charlie Whiting zegt: "It's not a big zone, but the interesting thing is that they could use it open through Turn 1 if they wanted to. Once they activate it after Turn 18, on the exit of the last corner, it only closes when they either brake or back off. They could potentially go through Turns 1 and 2 with it open. Let's see."

Het is dus een experiment van de Britse race director. De vorige keer dat er een poging werd gedaan om een geknikte DRS-zone toe te passen, krabbelde de FIA nog terug. In 2011, het jaar dat DRS werd ingevoerd, durfde de organisatie het niet aan om een DRS-zone in de tunnel van Monaco te plaatsen.