'Aston Martin Valkyrie is sneller dan Porsche 919 Evo'

Porsche verbrak vorige week zijn eigen 35 jaar oude record op de Nürburgring met de limietloze Le Manswagen 919 Evo. Red Bull Racing teambaas Christian Horner is niet helemaal impressed: 'Onze Valkyrie kan dat sneller'.

Red Bull Racing en Aston Martin werken al een aantal jaar aan de Valkyrie. De auto, waarvan de eerste exemplaren in 2019 geleverd worden, moet een 1.100 pk hyper-hypercar worden. Het gewicht van de auto wordt maar 1.000 kilo, terwijl hij 1.816 kilogram downforce levert op volle vaart.

Christian Horner sprak dit weekend tijdens de GP van Oostenrijk met Racefans weer over de auto en het record van Porsche. Horner verwacht niet dat hij met een Red Bull Racing Formule 1-wagen dat record gaat verbreken. Het is ook niet waarschijnlijk dat een moderne F1-wagen lekker rijdt op het twintig kilometer lange circuit. Max Verstappens baas denkt echter dat de Valkyrie in AMR Pro-outfit best wel een kanshebber kan zijn om het record van Porsche af te pakken: "The problem is their LMP1 car broke the record in Spa which was beating a Formula 1 car time. I’m not sure a Formula 1 car could actually do it. But I think that the Valkyrie, certainly the track version of the Valkyrie, could be a contender."

Dat belooft wat voor de vernieuwde LMP1 die is aangekondigd voor het FIA WEC. De regels van de - langzamerhand te duur wordende - koningsklasse worden waarschijnlijk zodanig veranderd dat auto's als de Aston Martin Valkyrie, Mercedes Project One en de Toyota Gazoo Racing Super Sport