Red Bull draaide motor Max Verstappen terug na Ricciardo's probleem

Max Verstappen heeft tijdens een groot deel van de Grand Prix van Oostenrijk niet met de maximale motor gereden. Het team was bang dat de uiteindelijke winnaar hetzelfde probleem zou krijgen als zijn teamgenoot en schroefde het vermogen terug.

Christian Horner heeft toegegeven dat Max Verstappen niet voluit kon gaan om de overwinning in de GP van Oostenrijk veilig te stellen. Nadat Daniel Ricciardo met een uitlaatprobleem uitviel in de race, was Red Bull bang dat hetzelfde probleem ook bij Max kon gebeuren. 

Volgens Horner stelden ze de motor bij, zodat de temperatuur in de uitlaat niet te hoog zou oplopen. Pas in de laatste vijf rondjes kreeg Verstappen weer vol vermogen, om ervoor te zorgen dat de Ferrari van Kimi Raikkonen niet binnen een seconde zou komen te rijden. Als dat gebeurd was, zou de Fin zijn DRS kunnen gebruiken en Verstappen makkelijk verschalken op een van de drie rechte stukken met de klapvleugel.

Of het terugschroeven heeft geholpen om de temperaturen te verlagen? "Well, the old lederhosen started to overheat, but Max seemed pretty much in control, bar reliability."