Briljant. Alcomobilist steekt peuk aan met brandend autowrak

Dit is een bericht uit de categorie "Minder goede ideeën". Een 25-jarige Amerikaan dacht dat de brandende restanten van zijn auto wel iets handigs was om zijn sigaret mee aan te steken. Niet slim als je bezopen bent en net een aanrijding hebt veroorzaakt.

Zondagavond crashte de starnakelbezopen Robert Quigley zijn Toyota Camry achterop een SUV die in de file stond. Echt zacht ging hij niet: de klap gebeurde met een snelheid van 75 tot 80 mijl per uur (ongeveer 120 à 130 kilometer per uur). Wonderbaarlijk genoeg kwamen hij en zijn passagier er vrij ongeschonden af. 

Na de klap probeert Robert eerst van plek te wisselen met zijn vrouwelijke passagier, maar de agent van de California Highway Patrol die toevallig langsrijdt ziet dat gebeuren. De lamme bestuurder is uiteindelijk wel slim genoeg om toe te geven dat hij snel van plek wisselde.

Het wordt echter bizarder als de alcomobilist bedenkt dat hij een sigaretje wil roken. Blijkbaar heeft hij zijn aansteker in de auto laten liggen, want hij loopt naar het brandende wrak en steekt zijn saffie aan de vlammenzee aan. Dat hij daarbij zijn wenkbrauwen verschroeit deert hem niet. "Yeah I’m not afraid of fire. I deal with this kind of stuff all the time."

Hoe de inzittenden van de aangereden SUV het maken is niet duidelijk. Wel weten we dat Quigley niet de snelste student is: hij werd afgelopen week al een keer opgepakt voor het rijden onder invloed van alcohol.