Wow. Elon Musk zelf Thaise grot in met duikboot

De vergelijking tussen Elon Musk en Tony Stark wordt steeds realistischer. De miljardair-elektrische-auto-en-rakettenbouwer is met een mini-onderzeeboot zelf het grottensysteem waar een voetbalteam vastzit in geweest.

Vorige week werd Elon Musk via Twitter benaderd om mee te denken over een oplossing voor het gestrande voetbalteam in Chang Rai. Een uitdaging die hij onmiddellijk aannam. Op dit moment zijn nog vier jongens en hun coach gevangen in de ondergelopen grotten.

Afgelopen nacht was Musk zelf in de grotten aanwezig om de oplossing van rakettenbouwer SpaceX af te leveren. De raketgeleerden die Musk voor de oplossing vrij had gemaakt zijn met een kinderduikboot gekomen. Het geheel is gebouwd van onderdelen die ook in de Falconraketten worden verwerkt en is waterdicht en voorzien van een luchttoevoer. Daarmee kunnen ervaren duikers de jongens die niet kunnen zwemmen veiliger evacueren.

Ongetwijfeld heeft Tony Stark Elon Musk niet de tijd genomen om Tesla een luxe interieur voor de ontsnappingsonderzeeboot te laten ontwerpen. Het is hoe dan ook al bijzonder dat de CEO van Tesla en SpaceX in deze periode ruimte in zijn agenda heeft weten te maken. Vorige week nog wist Tesla eindelijk een productietarget te halen door 5.000 auto's in een week te bouwen, waardoor het bedrijf volgens Musk een echte autofabriek was geworden.

Inmiddels zijn alle jongens en hun coach levend uit de grot gered. De duikcapsule van Elon Musk is daarbij niet nodig geweest, iets wat hij zelf ook al had voorzien:"Leaving [it] here in case it may be useful in the future."