'Mercedes plant concurrent voor Porsche Cayman'

Als er een merk is dat alle gaten in de modellenreeks wel gevuld heeft, dan is het Mercedes. Toch hebben de Stuttgarters nog een misser ontdekt: ze kunnen de buren nog niet op alle fronten verslaan en komen met een Mini-Project One. Als Caymanconcurrent.

De Porsche 718 Cayman heeft momenteel eigenlijk nauwelijks concurrentie. Weinig fabrikanten bouwen een kleine rijdersauto met een middenmotor. Die set-up is voorbehouden aan supercars, maar is er niet voor de middelmatig gearriveerde rijliefhebber.

Bij Mercedes hebben ze nu wel de SLC, maar dat is een nauwelijks verkopend relikwie uit een andere tijd. Met recht een auto voor succesvolle kappers, maar niet voor de rijder. Volgens Autocar plant Mercedes via dochter AMG een nieuw model dat duidelijk links heeft met de 1.000+ pk Project One

Het model komt in de AMG-lijn onder de GT-familie, maar krijgt waarschijnlijk de motor achter de stoelen in plaats van onder een extreem lange motorkap. Uiteraard plannen de ontwerpers ook meteen een exemplaar zonder dak, om tegen de Boxster te kunnen strijden.

Voor de motoren zal AMG in het rek bij de komende A35 en de A45 kijken. Op een gegeven moment zal er natuurlijk ook een overtreffende trap van sportief komen, als de Porsche-concurrent tenminste echt komt. Porsche heeft veel succes met de Cayman GT4 Clubsport en dat geld moet in de zakken van Mercedes terechtkomen.

Het is nog volstrekt onduidelijk wanneer we de auto kunnen verwacht. Het groene licht voor de ontwikkeling is waarschijnlijk nog helemaal niet gegeven.