BMW M2 M Performance Concept is nóg lichter

De ontwikkelaars van BMW doen goed hun werk om de spons die M2 heet zo ver mogelijk uit te wringen. Na de Competition kan het nóg beter dankzij de onderdelen van M Performance. 

Koolstofvezel is het sleutelwoord dat BMW nu toevoegt aan de M2. De toevoeging leidt immers tot een flinke reductie van het gewicht van de auto. Wie alle vinkjes op de virtuele prijslijst zou zetten, krijgt uiteindelijk een 60 kilogram minder wegende M2 voor de deur. Dat is een flinke winst. 

Uiteraard zijn de vernieuwde onderdelen ook aerodynamisch beter op de auto aangepast, dus ook daar pak je meteen een voordeel mee. Het slechte nieuws van de M2 M Performance Parts Concept is dat het een concept is dat de Beiers meenemen naar Goodwood. De onderdelen zijn (nog) niet leverbaar voor de gewone sterveling. Al lijkt het er wel op dat veel van de carbonstukken in de loop van de komende maanden op de prijslijsten staat.

De nieuwe koolstof motorkap levert 8 kg winst op, ook de zijpanelen zijn lichter (3 kg). Het dak is leverbaar in een doorzichtige finish, zodat je het koolstofvezel kunt zien zitten en is 6 kg lichter dan het normale exemplaar. Vooral gewichtsbesparing op het dak is belangrijk omdat het zwaartepunt van de auto erdoor omlaag gaat.

De nieuwe goudkleurige 19" wielen met Y-spaken hebben semi-slicks en wegen 6 kg minder dan hun normale broertjes. Uiteraard is de achterklep ook van koolstof (5 kg lichter). De diffuser van koolstof (die nu al te verkrijgen is) weegt een halve kilogram minder dan normaal.

Echt veel winst weet BMW te behalen in het interieur van de M2. De met alcantara beklede sportstoelen wegen 9 kg minder en de achterbank is vervangen door iets dat 13 kg lichter is. De grootste winst is echter een 14 kg lichtere accu. Om het geheel af te maken is het onderstel vervangen door het M Performance Sportonderstel dat 20 mm verlaagd kan worden.