GroenLinks wil Formule 1-plannen Assen dwarsbomen

In Assen en Zandvoort worden alle zeilen bijgezet om de terugkeer van de Formule 1 Grote Prijs van Nederland te bewerkstelligen. GroenLinks gooit in Drenthe alvast wat spijkers op de weg om het F1-feest te verzieken.

Dankzij Max Verstappen staat Nederland weer op de kaart op het gebied van autosport en in Nederland staat de sport ook weer in de belangstelling. Een van de gevolgen daarvan is de massale aanwezigheid van oranjefans op de circuit, zoals het Max Verstappen Village in Oostenrijk liet zien. De grote aantrekkingskracht betekent ook dat zowel het historisch correcte circuit Zandvoort, als het modernere circuit in Assen wel oren hebben naar een Grand Prix.

Waar in Zandvoort alle neuzen (gemeente, provincie etc) al de goede kant op lijken te staan zijn er in Drenthe wat obstakels. De alleswatleukishaters van Groenlinks hebben een stok gevonden die ze tussen de spaken proberen te gooien: geluidshinder. De partij stelde schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten. De partij vreest dat het belang van omwonenden ondersneeuwt bij het plannen van een Formule 1 GP.

Hans Kuipers van GL vraagt: "Betekent dit dat nieuwe activiteiten op het circuit, zoals mogelijk de Formule 1, binnen de bestaande ruimte voor geluidshinder dienen plaats te vinden en niet tot extra hinder mogen leiden?" Waarop Gedeputeerde Staten vrij kortaf "Ja" antwoordt.

Betekent dit dan meteen dat de komst van Formule 1 van de baan is? Nee, het gevolg kan alleen zijn dat een ander evenement moet sneuvelen om de geluidsdagen voor Formule 1 vrij te maken. Aan de andere kant: de klacht over Formule 1 is dat het de laatste jaren veel te weinig geluid maakt, dus Groenlinks maakt zich voor niets druk.

In de tussentijd is onderstaande Groenlinkser lekker bezig. Met de auto naar een door een vliegmaatschappij gesponsord evenement met een enorme karavaan auto's.